Eva's-moestuin

Moestuin 2.0

Ik ben niet een vrouw met bijzonder groene vingers, maar net als half Nederland ben ik aangestoken door gezond willen leven en de moestuin (tjes) van de A.H. Na vorig jaar te laat gestart te zijn en een invasie van slakken besluit ik het dit jaar beter aan te pakken. Nog voor de moestuintjes niet meer verkrijgbaar zijn liggen mijn zaadjes al in de grond.

Moestuin-eva

Zolang de zaadjes aan het ontkiemen zijn is alles goed.

In elk potje van de A.H. komt keurig een sprietje omhoog. Maar als ze de 3 cm hebben bereikt schiet ik in de stress. Er staat namelijk op de gebruiksaanwijzing dat ze dan verpot moeten worden. Overal op Pinterest zie ik leuke ideeen voor een moestuin, maar ik heb nog geen idee hoe ik het precies aan wil pakken. Ik besluit te beginnen met het aanmaken van een Pinterest bord (als stylist denk je in plaatjes ;-))

Verpotten

Maar de plantjes worden ondertussen groter en moeten volgens mijn vader ook echt verpot worden. Dus het wordt tijd om creatief na te gaan denken.  Ik besluit (bang voor de slakken) de meeste plantjes eerst binnen op te kweken. De radijsjes en de peterselie komen in een sinaasappelkistje welke ik bij de supermarkt heb gehaald. De bonen en tomaten krijgen een plekje in 2 zwarte bloempotten die ik in de schuur vond. Voor de overige kruiden weet ik al heel snel een goed plekje, namelijk de Kruidenvaas van Serax! Deze stolp ziet er niet alleen mooi uit, het plantje wordt ook nog eens goed verzorgt.

Kruiden-vaas-Serax

Team Confetti heeft deze vaas al op Flavourites Live bij ons gespot.

Wanneer het lekker weer is zet ik de jonge plantjes lekker buiten, zodat ze kunnen genieten van de zon. Ik ben benieuwd hoe groot ze worden en of ik tegen die tijd een hoekje van onze tuin heb omgetoverd tot moestuin of dat we ze uit de pot op gaan eten.

Collage-moestuin-1

Flesvaas-house-doctorTot dusver gaat alles dus goed! Alhoewel mijn jongste dochter heeft net de peterselie kaal geplukt……

Geplaatst in: Tuin

2 gedachten over “Moestuin 2.0

  1. Astrid schreef:

    Leuke foto’s !
    Hier hebben we een paar plantjes te vroeg in de moestuin gezet :'( Begon het anderhalve week geleden in eens twee dagen achter elkaar te vriezen ’s nachts… Die kunnen we dus vergeten, maar de rest doet het allemaal heel aardig. Nu doen we een tweede ronde straks met nieuwe potjes. Dan kunnen ze tenminste gelijk de moestuin in zodra ze groot genoeg zijn

    • Eva schreef:

      Hi Astrid, wat leuk dat je reageert! hmm ja het weer dat blijft lastig he. Mijn spinazie begon al te schieten, dus heb ondertussen ook alles naar buiten verhuisd. Nu is alleen mijn augurk al opgegeten door de slakken. Dus toch maar slakkenkorrels strooien denk ik. Of heb jij een idee wat tegen slakken help? Grtx Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *