Decemberdrukte bij Eva en Siep

Van de ene drukte naar de andere drukte. Van drie geweldige dagen op Flavourites Live naar heerlijke volle weken in de shop. Het is namelijk alweer december en dat betekent dat de sint- en kerstcadeautjes over mijn digitale toonbank heen vliegen (en dus decemberdrukte). En dat is niet zo gek, want voor jong of oud, voor in de zak of onder de boom: bij Woonwinkel Siep ben je aan het juiste adres voor de allerleukste wooncadeautjes en kerstartikelen. Ik vind het namelijk een feestje om jouw woondromen waar te maken!

Thuis is het ook druk. Gezellig druk. Vol verwachting kloppen de hartjes van mijn lieve kinderen. Ze vinden het hartstikke leuk en spannend om hun schoentjes te mogen zetten. En zijn ook benieuwd waar Sint en zijn Pieten hen dit jaar mee verrassen. De afgelopen weken was ik naast mijn bezigheden voor Siep dus ook druk in de weer met de verlanglijstjes. Winkel in, winkel uit, webwinkel in, webwinkel uit. En ik heb een heleboel presentjes verzameld voor de kids. Al die cadeautjes leuk inpakken, naamsticker erop en uiteraard goed verstoppen in huis. Want je weet maar nooit met die twee nieuwsgierige aagjes. In mijn webshop kun je trouwens ook terecht voor de allerleukste kindercadeautjes! Dus mocht je nog iets zoeken voor Sint, Kerst of een verjaardag? Neem dan snel een kijkje op www.woonwinkelsiep.nlDecember drukte

Top 3 Siep wensen.

Mijn eigen wensen mag ik trouwens absoluut niet vergeten. Ik vind dat ik wel iets heb verdiend na dit sprankelende jaar. Wat ik op mijn verlanglijstje heb staan?

Crafty Christmas Kit Ketting Ish Jewels

Dus ik hoop dat Sinterklaas of de Kerstman mijn wensen hoort
Maar ik vrees dat ik toch zelf op stap moet. En dus wordt het weer winkel in, winkel uit, webwinkel in, webwinkel uit… en net als de rest in de Decemberdrukte!

Ik wens je een heel gezellige Sinterklaas toe, sfeervolle kerstdagen en een bruisend 2017 waar al jouw (woon)dromen mogen uitkomen!

Lieve groet,
EVA

Flavourites Live & Siep

Ik ben druk. Heerlijk druk. En wel met de voorbereidingen voor Flavourites Live. Want op 18, 19 en 20 november mag ik weer in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord staan met Siep. En dat wordt natuurlijk één groot feest! Maar liefst 130 webshops op het gebied van fashion, kids, travel, lifestyle en natuurlijk wonen en interieur staan daar met hun mini pop-upstore en willen graag hun klanten live ontmoeten. Ik ook! En daarom ben ik alles aan het klaarmaken voor dit grote shopevent.

Flavourites Live 2016

Flavourites Live 2016

Op Flavourites Live staan, kost meer tijd dan je zou denken. Ik wil mijn klanten graag verrassen: ik wil de sfeer die Siep online uitstraalt, ook offline overbrengen. En dat betekent dat er veel voorbereidend werk aan te pas komt. Ik heb heel goed nagedacht hoe ik mijn stand wil inrichten. Wat neem ik mee aan kasten, stellingen, tafels en wat staat er al klaar voor mij. En niet geheel onbelangrijk, waar staat mijn stand in de hal? Sta ik op een hoekje, of in het midden? Kunnen bezoekers mij makkelijk vinden of moet ik nog bordjes maken? Mijn hoofd loopt over van praktische zaken én van creatieve ideeën.
Op papier maak ik daarom een grove indeling van mijn Flavourites Live winkeltje. En daar teken ik steeds meer details in. Ook dit jaar wil ik uitpakken, verrassen en inspireren met mijn mooie woonaccessoires.

3d schets van onze stand

3d schets van onze stand

De woonaccessoires zijn mijn volgende actiepunt, want wat neem ik allemaal mee? Is het slim om grotere meubels mee te nemen? Of richt ik me op het textiel, verlichting, DIY en kids items? En de kerstartikelen? En het fonkelnieuwe behang van Roomblush? Het is dus wikken en wegen. Maar gelukkig heb ik nog even.
Tot slot ben ik flink aan het promoten. Ik wil mijn klanten graag in real life ontmoeten en dus organiseer ik op de social media een winactie. Op mijn Facebookpagina kun je kaartjes voor Flavourites Live winnen. Ook in mijn vernieuwde nieuwsbrief besteed ik aandacht aan het shopevent. Verder print ik mijn persbericht nog een aantal keer uit, zodat bezoekers, bloggers of redacteuren deze mee kunnen nemen als ze mijn stand bezoeken.

Het behang van Roomblush nemen we mee!

Het behang van Roomblush nemen we mee!

Je leest het al, ik heb genoeg te doen voor Flavourites Live. Maar ik heb er ongelooflijk veel zin in om daar drie dagen lang met Siep te staan!

En wil je weten hoe mijn stand er uiteindelijk uit komt te zien? Kom dan gewoon even langs! Ik zie ernaar uit je te mogen begroeten in Woonwinkel Siep!

Lieve groet,
EVA

koude-thee

Recept voor Mama’s koude thee

Ik weet niet of het voor jullie herkenbaar is, maar sinds ik twee dochters heb drink ik vaak koude thee. In het begin (wanneer ze baby zijn) gaat het natuurlijk vooral om de veiligheid. Je wilt namelijk niet dat er hete thee over je kindjes heen komt! Later is het vooral omdat je altijd wel bezig bent om iets voor je kinderen te doen. Vol goede moet zet ik een kopje thee, maar deze drink ik bijna nooit warm op.

Ik heb weleens gelezen dat je dan te perfectionistisch bent of dat je jezelf te veel weg cijfert. Voelt dit voor jou ook zo? Ik heb gewoon het gevoel dat ik de kans niet krijg om een slok te nemen voordat het afgekoeld is. Vieze koude thee is niet mijn favoriet en ik ben op zoek gegaan naar een lekker drankje dat warm en koud te drinken is. We noemen het:

mama’s koude thee
Mamas-koude-thee

Kamille lavendel thee is heerlijk met een schijfje citroen

Omdat het komende zondag moederdag is deel ik het recept graag met alle moeders die zich herkennen in mij. Deze heerlijke, bloemige en zoete ijsthee maak je gemakkelijk zelf. En ziet er natuurlijk helemaal leuk uit in een jar met een rietje.
Door de kamille werkt het drankje kalmerend en rustgevend. En door de toevoeging van lavendel, kun je optimaal genieten en tot rust komen. En dat hebben we af en toe nodig 😉
Nodig:
– 1 zakje gevuld met kamille en lavendel
– water
– honing naar smaak
– ijsblokjes en eventueel citroen
  • Breng wat water aan de kook.
  • Doe het water in een kan en voeg het zakje met bloemen toe.
  • Laat dit een aantal minuten trekken.
  • Het is de bedoeling dat de thee sterker wordt dan hoe je hem normaal zou drinken.
  • Verwijder het zakje en roer naar smaak de honing er door.
  • Laat de thee afkoelen in de koelkast en serveer het drankje met veel ijsblokjes.
  • Je kunt er ook voor kiezen om een schijfje citroen aan de ijsthee toe te voegen.

Heb jij ook een lekker recept voor koude thee? Leuk als je dit met ons wilt delen!

 

Eva's-moestuin

Moestuin 2.0

Ik ben niet een vrouw met bijzonder groene vingers, maar net als half Nederland ben ik aangestoken door gezond willen leven en de moestuin (tjes) van de A.H. Na vorig jaar te laat gestart te zijn en een invasie van slakken besluit ik het dit jaar beter aan te pakken. Nog voor de moestuintjes niet meer verkrijgbaar zijn liggen mijn zaadjes al in de grond.

Moestuin-eva

Zolang de zaadjes aan het ontkiemen zijn is alles goed.

In elk potje van de A.H. komt keurig een sprietje omhoog. Maar als ze de 3 cm hebben bereikt schiet ik in de stress. Er staat namelijk op de gebruiksaanwijzing dat ze dan verpot moeten worden. Overal op Pinterest zie ik leuke ideeen voor een moestuin, maar ik heb nog geen idee hoe ik het precies aan wil pakken. Ik besluit te beginnen met het aanmaken van een Pinterest bord (als stylist denk je in plaatjes ;-))

Verpotten

Maar de plantjes worden ondertussen groter en moeten volgens mijn vader ook echt verpot worden. Dus het wordt tijd om creatief na te gaan denken.  Ik besluit (bang voor de slakken) de meeste plantjes eerst binnen op te kweken. De radijsjes en de peterselie komen in een sinaasappelkistje welke ik bij de supermarkt heb gehaald. De bonen en tomaten krijgen een plekje in 2 zwarte bloempotten die ik in de schuur vond. Voor de overige kruiden weet ik al heel snel een goed plekje, namelijk de Kruidenvaas van Serax! Deze stolp ziet er niet alleen mooi uit, het plantje wordt ook nog eens goed verzorgt.

Kruiden-vaas-Serax

Team Confetti heeft deze vaas al op Flavourites Live bij ons gespot.

Wanneer het lekker weer is zet ik de jonge plantjes lekker buiten, zodat ze kunnen genieten van de zon. Ik ben benieuwd hoe groot ze worden en of ik tegen die tijd een hoekje van onze tuin heb omgetoverd tot moestuin of dat we ze uit de pot op gaan eten.

Collage-moestuin-1

Flesvaas-house-doctorTot dusver gaat alles dus goed! Alhoewel mijn jongste dochter heeft net de peterselie kaal geplukt……